Circus of Food Kerstinspiratie

Alles voor een geslaagde Kerst

Datum en tijd

3 December - 7 December
13.00 - 15.00 uur

Locatie

Food Center Amsterdam
Jan van Galenstraat 4
1051 KM Amsterdam

Masterclasses

Van maandag 3 december tot en met vrijdag 7 december kunt u bij het Proeflokaal van De Kweker de hele week terecht voor kerstinspiratie. Proef de producten uit beide kerstfolders en laat u inspireren door onze trouwe leveranciers en vakspecialisten.

Het Proeflokaal van De Kweker bevindt zich midden in de winkel. U kunt aan alle sessies deelnemen, maar schrijf u tijdig in want vol is vol!

Maandag 3 december:
Port Proeverij

Van 13.00 uur tot 15.00 uur met Kopke

C.N. Kopke is het oudste buitenlandse porthuis en werd in 1683 opgericht. Op maandag 3 december kunt u van deze expert alles te weten komen over verschillende soorten port, maar ook over de beste foodpairing combinaties!

 

Dinsdag 4 december:
Bubbels en kaviaar alternatieven

Van 13.00 uur tot 15.00 uur met Barbara Verbeek

De combinatie bubbels en kaviaar blijft perfect voor de feestdagen. Register Vinoloog Barbara Verbeek is te gast bij De Kweker om u bijzondere combinaties tussen kaviaar alternatieven en het uitgebreide assortiment bubbels van De Kweker te laten proeven.

Aangezien kaviaar in de meeste gevallen als decoratie wordt gebruikt en niet puur gegeten wordt is het gebruik van een alternatief zowel financieel als ethisch gezien een prima oplossing. En gelukkig zijn er ook zeer geschikte alternatieven voor kaviaar. Let wel; deze alternatieven mogen we geen kaviaar noemen behalve als de naam van de vis van welke de eitjes afkomstig zijn erbij vermeld wordt. 

Woensdag 5 december:
Italiaanse kerstinspiratie

Van 13.00 uur tot 15.00 uur met Theo Zijlstra van Italian Style

De Kweker voert een breed assortiment aan Italiaanse wijnen. Theo Zijlstra importeert al jaren lang de mooiste wijnen vanuit Italië naar Nederland. Doe inspiratie op voor een Italiaans kerstdiner en kom op woensdag 5 december naar De Kweker. Hier proeft u mooie Italiaanse wijnen en bijpassende Italiaanse streekproducten.

Donderdag 6 december:
Creëer de ideale kaasplank

Van 13.00 uur tot 15.00 uur met kaasspecialist Gary Geenen

Kaasspecialist Gary Geenen laat u kennismaken met de kazen van dit feestseizoen. Als lid van de Guildes des maîtres fromagers heeft hij enorm veel vakkennis op het gebied van kaas. Gary kan u als geen ander advies geven over het samenstellen van een ideale kaasplank en laat u kennismaken met bijzondere combinaties tussen kaas en destillaat! 

Desserts en dessertwijnen

Vrijdag 7 december van 13.00 uur tot 15.00 uur

We sluiten de week af met zoete inspiratie. Op vrijdag kunt u de hele dag desserts en dessertwijnen uit de kerstfolder proeven. Kom gezellig langs!