#1 Onderscheidend vermogen
#2 Beleving aan tafel met een wow-effect
#3 Hoge attentiewaarde op jouw social media - publiekstrekker
#4 Inzetbaar bij alle eetmomenten dus meer omzet
#5 Volop ruimte voor je eigen creativiteit
Droogijs is ideaal om vruchten te desegmenteren zonder dat het zijn smaak of kleur verliest. Frambozen, citrusvruchten en bramen zijn hier heel geschikt voor. Voor je de vruchten in het droogijs legt, is het belangrijk om het fruit eerst even van eventuele vliesjes te ontdoen. Leg de vruchten met een plastic spatel voorzichtig in een bekken met droogijs. Haal het bevroren fruit met de spatel eruit en leg het op een siliconenmatje. Rol met een rolstok over de vruchten heen. Dankzij de enorme kou zijn de zakjes van elkaar losgemaakt. Gebruik de stukjes vrucht niet direct, maar laat het op temperatuur komen in de vriezer.
Een extra dimensie aan je gerecht toevoegen? Speel met geur! Droogijs is ideaal om geuren te transporteren. Wanneer je water over droogijs giet, ontstaat er rook. Natuurlijk is dit op zich al spectaculair aan tafel. Maar wanneer je een geurstof aan het water toevoegt, wordt ook de neus geprikkeld. Zo komt het gerecht nog meer tot leven.