Jaap Sloof

EEN GRANDE FINALE

Als je een stukje mag schijven hoop je een goede indruk achter te laten. Hoe belangrijk die laatste indruk is, ondervond ik aan den lijve in 2012. Ik deed, als lid van het Dutch BBQ-team, mee aan het Europese kampioenschap BBQ in het Belgische Turnhout. Alle gerechten lukten fantastisch en we waren al zeker van een plek bij de eerste vijf toen het dessert nog moest komen. Onze toenmalige teampatissier Robert van Beckhoven (Heel Holland Bakt) had een spectaculair dessert bedacht dat de doorslag voor onze winst gaf! In een internationaal deelnemersveld met maar liefst 80 teams, werden wij Europees Kampioen BBQ-en!

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Vul uw e-mailadres in en ontvang Jaap's suggestie per e-mail.

 
Ook in restaurants kan het dessert doorslaggevend zijn voor een geslaagd diner. Het is een mooie margemaker die met niet al te veel handelingen extra omzet oplevert én het is tegelijkertijd de laatste indruk die u bij uw gasten achterlaat. `De overtreffende trap’, `een onverwacht genoegen’, of `een spectaculaire afsluiter’, zomaar wat termen die je over desserts op social media en in blogs tegenkomt.

De Kweker heeft alles voor u in huis om een sensationeel sluitstuk te creëren. Van mooi vers fruit en fraaie decoraties tot bijzondere ijssoorten. Meer nog dan bij alle andere gerechten is de visuele indruk die een dessert maakt van groot belang voor de beleving. Natuurlijk moet het ook goed smaken maar het `Wauw!’ effect verkoopt. Het is een bekend verhaal dat een horecaondernemer tegen het einde van de eerste zit zijn kelner met een - niet bestelde - reusachtige sorbet van voor naar achter door zijn zaak liet lopen waardoor de omzet in desserts met 50 % steeg.

Genoeg redenen om een mooi dessert te maken dus!

PS. 8 en 9 juni doe ik met het Dutch BBQ-team weer mee aan het EK BBQ op 8 en 9 juni in Zweden. Robert van Beckhoven heeft het inmiddels te druk dus mocht u nog een goede tip hebben voor een BBQ-dessert…ik houd me aanbevolen!