Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Vrijdag 12 juni wordt het seizoen van de Hollandse Nieuwe officieel geopend, ook bij De Kweker. Wil jij als eerste onze MSC-gecertificeerde Hollandse Nieuwe in jouw zaak hebben? Reserveer dan direct.
Haring mag Hollandse Nieuwe heten als hij op een traditionele manier is gekaakt, gezouten en gefileerd. De zilvergrijze zeevis zwemt rond in de Noordzee tussen Schotland en Zuid-Noorwegen waar hij zich tegoed doet aan plankton. Door dit koningsmaal wordt de haring lekker vet. Als hij minimaal 16 procent vet bevat, dan mogen we spreken van Hollandse Nieuwe. De gekaakte haring rijpt in een pekelbad en gaat vervolgens naar Nederland. Na 30 september spreken we niet meer van Hollandse Nieuwe maar van maatjesharing.
Haringassortiment
Van Hollandse Nieuwe tot gesneden uien en Amsterdams zuur.
Wat drink jij bij haring?
Haring is een uitdagende vis om een geschikt drankje bij te serveren. De klassieke combinatie met korenwijn is altijd goed. Onze specialisten geven je graag nog wat suggesties.
De perfecte combinaties met haring
De lekkerste haring als eerste serveren?
Reserveer jouw Hollandse Nieuwe in onze zelfbedieningsvestiging, vanaf 12 juni af te halen.