Kaldenberg

Onze verspartner Slagerijen Kaldenberg is sinds 1959 gespecialiseerd in het verwerken van kwaliteitsvlees voor horeca en grootverbruik. Binnen het familiebedrijf staan betrouwbaarheid, kwaliteit, duurzaamheid en service centraal.

Slagerijen Kaldenberg beschikt over een moderne productiecentrale die is gebouwd volgens de BREEAM normen, EG erkend en FSSC22000 gecertificeerd is. Daarnaast is het bedrijf vertegenwoordigd in de vestiging van de Kweker en zorgt Kaldenberg voor de dagelijkse bevoorrading van de Kweker bezorgservice.

Moderne vleesverwerking

Wat ooit op regionaal niveau begon bij de gebroeders Piet- en Joop Kaldenberg met hun passie voor kwaliteitsvlees, is uitgegroeid tot een landelijk toonaangevend en modern vleesverwerkend familiebedrijf. Daarin vormt de hypermoderne vleescentrale van 10.000 m2 de basis. In totaal telt het bedrijf circa 300 medewerkers die wekelijks 200.000 kilo vlees verwerken. De vakbekwame vleesprofessionals staan dagelijks paraat om de horeca, de institutionele markt en grootverbruikers zo goed mogelijk te bedienen.

Bewezen kwaliteit

Slagerijen Kaldenberg koopt uitsluitend vleesproducten in bij gecertificeerde bedrijven. Ook de verwerking hiervan gebeurt binnen de strengste normen op het gebied van hygiëne. Zowel een interne kwaliteitsdienst als specialisten van een extern bureau bewaken voortdurend de processen om aan de eisen te blijven voldoen.

Compleet assortiment

Slagerijen Kaldenberg heeft een zeer ruim assortiment van meer dan 2.500 vleesproducten, bestaande uit rundvlees, varkensvlees, kalfsvlees en lamsvlees. Het vlees van Kaldenberg is afkomstig van specifieke rassen over de hele wereld. Ieder ras heeft zijn eigen unieke kenmerken die tot uiting komen in het vlees:

  •  Rundvlees: O’Sullivan; Prime – Black Angus – Dry aged, John Stone, Natuurvlees BL2*, Rubia Gallega, Simmentaler, Lakenvelder, Grainfeld, Zuid Amerikaans en Wagyu
  •  Varkensvlees: Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) BL1*, Livar BL3*, Iberico
  •  Lamsvlees: O’Sullivan; lamsvlees - zuiglamsvlees, Nieuw Zeelands en Pyreneeën melklam
  •  Kalfsvlees: Meierijsche Roem; blank BL1* - rosé, Peters Farm BL1*

Duurzame projecten

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (M.V.O.) zie je terug in de keuzes die Kaldenberg maakt. De centrale slagerij is bijvoorbeeld duurzaam gebouwd volgens de BREEAM normen. Daarnaast maken ze gebruiik van een koeling op basis van CO2, verwarmen ze hun schoonmaakwater met restwarmte uit de koel en diepvries apparatuur, gebruiken ze combisteamers op elektra, hebben ze ledverlichting met een bio climatic control systeem, innovatieve laaddocks met ruimte voor LVZ vrachtwagens en hebben ze circa 2.500 zonnepanelen geplaatst op het dak.

Naast onze bedrijfsvoering zie je duurzaamheid ook terug in onze assortimentssamenstelling. Zo bieden wij altijd een duurzaam alternatief. Denk aan Natuurvlees rundvlees BL2*, Meierijsche Roem kalfsvlees BL1*, Keten Duurzaam Varkensvlees BL1*, Livar varkensvlees BL3* en Pyreneeeën melklamsvlees met Label Rouge.

Ondersteuning op maat

Slagerijen Kaldenberg hecht ook veel waarde aan goede service en advies op maat. Daarom kun je in de de Kweker-vestiging terecht bij vakbekwame professionals met ruime ervaring. Daarnaast gaat een team van verkoopspecialisten dagelijks op pad om klanten waar nodig te adviseren en te ondersteunen.