De Kweker helpt je graag op weg bij het creëren van een unieke mosselbeleving voor je gast. Laat je inspireren en lees meer over hoe je mosselen het beste kunt bewaren, bereiden en hoe je ze extra onderscheidend presenteert.
Elk seizoen serveert De Kweker bij diverse vestigingen en gelegenheden de lekkerste mosselen uit de grootste mosselpan ter wereld, volgens het Guinness Book of Records. Ontdek nu de verschillende soorten en wat deze mosselen zo bijzonder maakt.
Welke wijn bij mosselen? Bij het selecteren van de juiste wijn is het belangrijk om te kijken naar de intensiteit van het gerecht. Een stevig gerecht vraagt om een volle smaak, terwijl een frisse bereiding een frisse wijn vereist.
Het serveren van frisse bieren, zoals witbieren zijn bij het eten van mosselen vaak een goede keuze. De citrussmaken in deze bieren combineren namelijk goed met de mosselen. Bij het selecteren van de juiste bieren moet je natuurlijk ook rekening houden met het gerecht. Bij een mosselgerecht met spek kan je het beste een bier drinken met donkere mouten, zoals amber.
Ontdek bij De Kweker diverse mosselsorteringen en verpakkingseenheden. Onze mosselen zijn verkrijgbaar in waterdichte verpakkingen van 2 en 5 kilo, maar ook in jutezakken van 15 kilo.
Stuks per kilo | 1 kilo | 2 kilo | 5 kilo | 15 kilo | |
---|---|---|---|---|---|
Zeeland's Roem Goudmerk | < 42 | X | X | X | |
Zeeland's Roem Jumbo | 45-50 | X | X | X | |
Zeeland's Roem Imperial | 55-60 | X | X | X | |
Zeeland's Roem Super | 60-75 | X | X | X | X |
Zeeland's Roem Extra | 75+ | X | X | ||
SmitVis horeca | 43-50 | X | X | X | X |
SmitVis Super | 65-75 | X |