NEDERLANDSE OESTERS
De platte oester is een exclusief product: hij groeit langzaam en is pas na een jaar of vijf geschikt voor consumptie. Dit resulteert in een verfijnde smaak. In 1963 raakten bijna alle platte oesters in de Oosterschelde uitgestorven vanwege een oesterziekte.
Toen is de Japanse oester in Zeeland geïntroduceerd. Deze oester mag met recht de naam ‘Zeeuwse oester’ dragen, want het is inmiddels de meest voorkomende oester in Zeeland. Zeeuwse oesters zijn afkomstig uit de Oosterschelde/Grevelingen. Het Nederlandse oesterseizoen loopt van september tot en met april.
Maak kennis met de oesters van Zeeland’s Roem. Een Zeeuws familiebedrijf met 75 jaar ervaring. Door de verschillende soorten in het assortiment is er een oester voor elke gelegenheid. Zoals de Platte Zeeuwse oesters, Zeeuwse Grevelingen Creuse, Creuse Finesse de Zélande en Aquanostra oesters. Informeer ernaar bij je visspecialist.