Bierburger XL

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de bollen af en verwarm het stoofvlees.
  2. Snijd de kaas in dunne plakken en bak de hamburgers.
  3. Verhit de frituurolie.
  4. Meng bloem, cayennepeper en een snufje zout en haal de uiringen erdoor. Frituur deze tot ze goudbruin zijn en laat ze vervolgens goed uitlekken.
  5. Snijd de broodjes doormidden en rooster ze kort met op de onderste helften de plakjes crispy bacon. Leg de plakjes kaas er de laatste minuten even op.
  6. Plaats de burgers erop met een blaadje sla en leg daarop het stoofvlees en de uiringen.
  7. Garneer met een beetje ketchup en geroosterde tomaatjes. Plaats de kapjes erop en garneer met een takje rozemarijn.

Ingrediënten

  • 4 Italiaanse bollen, Très Bonne
  • 100 gram stoofvlees abdijbier, Meesterschap van het huis
  • 4 hamburgers van 180 gram
  • zonnebloemolie, om te frituren, Olitalia
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 witte uien, in dunne ringen
  • 4 plakken crispy bacon, Gouden Banier
  • 40 gram Reypenaar VSOP
  • 4 blaadjes eikenbladsla
  • 40 ml ketchup, Kern
  • 8 tomaatjes
  • rozemarijn ter garnering
  • zout

Publicatie datum: 15 maart 2013