Tiramisu cocktail

Cocktail van limoncello met mascarpone en chocoladelikeur

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Doe de chocoladelikeur met de limoncello, de mascarpone, een scheutje melk, citroensap en -rasp in een blender en draai tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat extra melk toe als de cocktail nog te dik is. Laat ijskoud worden in de koelkast.
  2. Smelt de kristalsuiker in een steelpan met dikke bodem en laat op een laag pitje doorwarmen tot het een goudgele karamel is geworden.
  3. Druk de onderkant van de pan in een kom met koud water, zodat de karamel schrikt, iets afkoelt en een beetje dikker wordt.
  4. Neem stevige glazen met een dikke rand (dus geen dun kristal! Dan heb je kans dat het glas breekt door de hete karamel) en steek het randje voorzichtig in de karamel. Trek langzaam omhoog, zodat de karamel een beetje blijft hangen. Houd even op z’n kop, dan kan het enigszins stollen. Draai om en laat volledig opstijven.
  5. Schenk de cocktail voorzichtig in de glazen en garneer met een beetje cacaopoeder.

TipBreek na gebruik de karamel niet van de glazen! Leg ze in een wasbak met warm water en laat zo’n 10 minuten liggen. De karamel zal dan vanzelf oplossen en er zo afgepoetst kunnen worden.

Ingrediënten

  • 2 borrelglaasjes Mozart chocoladelikeur
  • 4 borrelglaasjes limoncello
  • 2 el mascarpone
  • scheutje melk
  • sap en rasp van 1 citroen
  • mespuntje cacaopoeder
  • 100 g kristalsuiker

Publicatie datum: 16 november 2021