Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Remia Tomaten ketchup & Fruitlife Kers zwart zoet 

  • Ruim assortiment en aanbiedingen
  • Volop inspiratie en oplossingen
  • Altijd een vestiging in de buurt

‘Char siu’ van wild zwijn

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 25 minuten

Bereidingswijze

  1. Dep de procureur droog, snijd hem in de lengte doormidden en bestrooi naar smaak met de kruidenmix. Wentel het vlees rondom door de mix en zet afgedekt 3 uur in de koeling.
  2. Dep het vlees droog. Bestrijk met 2 el olie. Stook intussen een gesloten barbecue met de briketten tot circa 140°C (leg de barbecue daarom niet te vol). Rooster het vlees dicht boven de roodgloeiende kooltjes circa 10 minuten rondom. Neem het vlees van het rooster en sluit het deksel. Laat de temperatuur zakken tot circa 120°C. Leg het vlees weer terug en rooster het in circa 1 uur tot het een kerntemperatuur heeft van circa 70ºC. Keer het vlees regelmatig en check of het door de suiker in de marinade niet verbrand (leg indien nodig aluminiumfolie eronder). Laat het vlees als het gaar is even rusten.
  3. Meng intussen de char siu sauce met de barbecuesaus en 1 el water.
  4. Besprenkel de bok choy met de overige olie en rooster een paar minuten op de barbecue tot het een lekkere barbecuesmaak heeft gekregen maar niet gaar is.
  5. Snijd het vlees en serveer met de saus en eventueel rijst of noedels.

Ingrediënten

  • ca. 1 kilo wildzwijnsprocureur, vers of diepvries
  • kruidenmix voor varkensvlees, naar eigen inzicht
  • 3 el olie
  • briketten of houtskool
  • 4 el char siu sauce
  • 1 el Koreaanse barbecuesaus
  • 4 stronkjes bok choy, in de lengte gehalveerd

Publicatie datum: 17 augustus 2022

Gerelateerde recepten